El projecte Booktràiler, organitzat pel Servei de Joventut i la Biblioteca Roca Umbert, es tanca el divendres 5 de maig amb una trobada a la Nau B1 que reunirà els gairebé 200 alumnes participants des de cinc instituts de la ciutat.

L’any 2016 la Biblioteca Roca Umbert de Granollers engegava una nova etapa del club de lectura juvenil,  aprofitant el canvi generacional dels seus integrants: Els llibrepensadors: club de lectura jove.

Els objectius del projecte Booktràiler han estat: d’una banda, donar a conèixer el Club de lectura de la Biblioteca i; d’altra banda, promoure la lectura a partir del llenguatge audiovisual així com detectar aquells joves interessats en aquests àmbits.

El projecte es va presentar el juny de 2016 per tal d’iniciar-lo al llarg del curs 2016-2017 als centres d’Educació Secundària vinculats amb el projecte PIDCES (Punts de Dinamització i Informació Juvenil als Centres d’Educació Secundària).

La proposta, que es vinculava amb les àrees de llengua i literatura i  amb visual i plàstica, oferia la possibilitat de conèixer el procés de realització dels booktràilers a partir de la lectura i anàlisis d’una novel·la juvenil.

Booktràiler s’ha estructurat en dues fases:

  • En una primera part es proposa la lectura i posterior posada en comú d’una novel·la juvenil, com seria un clàssic club de lectura.
  • I en una segona part es proposa de realitzar un booktràiler sobre el llibre llegit.

La biblioteca ha seleccionat i proporcionat els llibres a tots els alumnes dels instituts participants. Una professional de la dinamització lectora, Mon Mas, i una professional de l’àmbit audiovisual i les xarxes socials, Paula Giménez. han dinamitzat les sessions, i els dinamitzadors referents del Servei de Joventut n’han fet l’acompanyament als instituts .

El projecte, que anava dirigit a alumnes de 1r o 2n dels instituts de Granollers i implicava un mínim de sis sessions d’una hora, ha comptat amb la participació de cinc  instituts de la ciutat: Celestí Bellera, Escola Pia, Estel, Antoni Cumella i EMT, amb 200 alumnes participants, els seus mestres i tutors.

L’acte de cloenda del projecte es farà el dia 5 de maig a les 10 h,  a la Sala Nau B1 de Roca Umbert, hi assistiran els instituts participants i es presentaran els booktràilers resultants, que també es publicaran al canal de Youtube del Grajove.