Aquest dijous 20 d’abril a les 19.30 h tornen les instal·lacions vives a l’exposició “Naturaleza muerta” d’Abel Azcona a l’Espai d’Arts de Roca Umbert

L’exposició mostra una fusió híbrida i plenament contemporània d’instal·lacions vives, amb escultures, fotografies, documentació, maquillatges, escèniques experimentals i un espectador estrany i aterrit.

Naturalesa morta és una mostra configurada per diversos projectes previs de l’artista al voltant de la mort, l’assassinat, la Guerra Civil i altres atrocitats, que la seva obra denuncia. Com a protagonistes hi ha el resultat de les tres noves instal·lacions creades in situ a l’Espai d’Arts de Roca Umbert I presentades a la inauguració el Passat 6 d’abril.

Aquest dijous el visitant podrà veure noves instal·lacions vives vinculades a la Guerra Civil espanyola.

És una exposició complexa, que difícilment deixarà ningú indiferent. Perquè, segons Azcona, mai no s’ha de desaprofitar el regal que suposa la visita d’algú a una mostra. Perquè és obligació del creador/terrorista transformar l’espectador.

“Naturaleza muerta” es podrà visitar a l’Espai d’Arts fins al dia 30 d’abril (cada diumenge a les 12 h hi haurà una visita comentada; del 13 al 16 d’abril la sala estarà tancada).

Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Escola Estudi Margaret (Granollers), Arsènic, Helena Pielias, Nataly Prada, Federico Alzate I Mauricio Herrera.

 

Abel Azcona (Pamplona, ​​1988) és un artista vinculat a l’art processual que fusiona de manera híbrida disciplines com la performance, la fotografia, el videoart, la instal·lació i l’escultura, amb les quals explora una obra que lliga a la seva experiència vital.

Aquesta exploració artística de marcat accent autobiogràfic indaga en temàtiques relacionades amb els drets humans, la injustícia social, qüestions de gènere, la prostitució, l’abandonament, l’abús i el maltractament infantil. Altres àmbits que aborda són el feminisme, la sexualitat, la pornografia, les desigualtats, la política, el terrorisme i la religió.

Més de 500 projectes performatius i un centenar d’exposicions individuals a tot el món converteixen Abel Azcona en un nom clau en l’art social i polític. La seva obra s’ha vist en més de quaranta països d’Amèrica, Europa, Àfrica i Àsia. El Museu d’Art Contemporani de Bogotà i la seva ciutat natal, Pamplona, li han dedicat exposicions retrospectives, la darrera, amb més de tres-centes peces dels anys 2015 i 2016.

27 d’abril a les 19.30h  es faran instal·lacions vives i performance

 

Horari de l’exposició:

Dijous, divendres i dissabte de 18 a 20 h

Diumenge d’11 a 13 h

Cada diumenge a les 12 h, visita comentada

Dijous 27 d’abril a les 19.30h  més  instal·lacions vives i performance

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/HzKh04a2nZA” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>