Roca Umbert participarà, del 5 al 7 de maig, al festival Art Photo BCN 2017 mostrant el projecte «Naturalesa Morta».

«Naturalesa morta» és un projecte produït per Roca Umbert FA que mostra una visió personal d’Abel Azcona sobre “natures mortes contemporànies” que són resultat d’accions terroristes, catàstrofes naturals i diferents tipus de violència. La mort, sigui natural o provocada, crea una instal·lació viva (i morta) amb un resultat estètic que, a més, sempre inclou reflexions polítiques i socials. Si entenem que l’art contemporani actual ha de ser crític, social i polític, la mort, des de tots els prismes, ho és i la imatge ens ajuda a comunicar-ho.

Si alguna cosa tenen clara els militants del terror és que per aconseguir l’atenció del món han de dissenyar construccions que calin en l’imaginari col·lectiu per procurar causar un trauma social: per això es valen de l’ús i la manipulació de la imatge.

A partir d’aquestes reflexions neix «Naturalesa morta», un projecte complex que difícilment deixarà ningú indiferent, perquè és obligació del creador/terrorista transformar l’espectador.

Roca Umbert Fàbrica de les Arts i Abel Azcona treballen en l’edició del llibre Terrorisme d’autor, un recull d’aquestes reflexions teòriques sobre art i terrorisme.

http://votv.xiptv.cat/perfils/capitol/especial-espai-d-arts

 

ABEL AZCONA Expo postal 2-1web