Estàs interessat en conèixer d’aprop el procés de formació i el llenguatge amb el qual el Col.lectiu dels Silencis fa les seves creacions?

Amb la col·laboració de Rocaumbert- Fabrica de les arts, El Col·lectiu dels Silencis proposa sessions pràctiques de formació per compartir amb els artistes i públic en general de la ciutat, el seu llenguatge i les bases de la seva recerca i creació.

Les sessions estaran basades en el joc, en la recerca de la memòria de les persones i en la memòria dels llocs que habitem.

Amb aquestes sessions-tallers volem compartir la força poètica dels sentits no solament per a la creació artística, sinó també per escoltar d’una altra forma tu entorn, la teva ciutat, i descobrir una altra mirada sobre el territori. Per aquesta raó, el taller està obert a persones de qualsevol àmbit professional que vulguin tenir un acostament a l’art de l’escolta.

Anotacions sobre el nostre treball:

 En els nostres muntatges busquem que els cossos es comprometin en el joc i es converteixin en un cos curiós, en un cos que cerca, que s’interessa, que es manté en moviment; que imagina i es transforma. Despertem en els nostres cossos aquesta necessitat d’imaginar.

El Col·lecitu Crea  històries amb les olors; històries amb paisatges sonors, creem jocs tàctils que es converteixen en experiències evocadores. En les nostres propostes intentem esbrinar com escoltem amb tot el nostre cos: despertem les seves memòries olfactives, sonores, tàctils, gustatives. Creem un viatge cap i a través de tots els sentits.

En els últims muntatges del Col·lectiu està sempre una mirada cap a les històries de la nostra regió, les riqueses que guarden els contes, els oficis, les memòries de les persones i dels llocs. En aquestes memòries trobem les bases que van ajudar a crear i a enriquir els carrers, els barris i les comunitats dels llocs que avui coneixem, en els quals avui vivim.

 

Proposta de les sessions:

Cada sessió consta d’un modulo de 5 hores, que s’impartirà de 10h a 15h els dies dissabtes o diumenges.

Es por participar en una o més sessions, segons l’ interès per conèixer o aprofundir en el nostre treball.

 

 SESSIO  1 Aprendre amb el joc

 Com juguem?/ Nivells del joc/ El joc i la creació/El Joc i la imaginació.

SESSIO 2 Escoltar amb el cos

 El nostre cos i l’escolta /Memòria corporal / Viatge a través dels sentits.

SESSIO 3 L’espai com a conte

 El nostre cos, la memòria i l’espai / L’espai íntim / L’espai i l’imaginari poètic.

 

DATES:

Dissabte 25 març de 10h a 15h.

Diumenge 26 de març de 10h a 15h.

Dissabte 1 de abril de 10h a 15h.

Diumenge 2 de abril de 10h a 15h.

 

 Participants

Màxim 20 participants per cada mòdul.

Contactes:

Facebook: Col·lectiu dels Silencis

Email:  elssilencis@gmail.com

___

El “Col·lectiu dels Silencis”, grup de teatre resident a Roca Umbert, neix a Granollers a l’any 2013 a partir de la coproducció “Habitar Granollers” duta a terme al Teatre Auditori conjuntament amb el Teatro de los Sentidos. Des dels seus inicis les seves creacions i els seus projectes es construeixen amb un procés d’investigació i de formació per part dels integrants de la companyia.

El seu nou projecte “Ca la Isaura”, amb la direcció artística de Nelson Jara i Lisa Marrani és el 4t projecte de la companyia després d’Els tres silencis”, “A mitja claror” i “La caravana de la memòria”

El Col·lectiu realitza des de fa quatre anys diverses investigacions, muntatges i exercicis en les instal·lacions i amb el suport de Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, a Granollers. Els antics edificis, els espais, els records, les històries dels treballadors, les grans i petites màquines que encara queden, les memòries dels seus racons i els arxius històrics han servit com a excusa en els nostres muntatges. El col·lectiu es una asociació amb integrants de la Comarca del Valles Oriental, amb la seva seu a la ciutat de Granollers i amb èmfasi en el treball sobre la memòria dels llocs que habitem.

El Col•lectiu està format per un grup d’artistes, artesans i ciutadans en general, interessats en la difusió de la memòria i cultura de la seva regió. Dins del Col•lectiu hi ha professors de col·legi, de música i de cant; informàtics, dissenyadors gràfics, jardiners, actors, treballadors socials, enginyers, etc.

Les diferents disciplines ens han permès fer creacions i muntatges on la relació amb el públic és diferent: no és un actor representant situacions a un costat i el públic a l’altre. Junts, actors i públic es barregen i fan part de l’experiència o joc de dramatúrgies que hem creat. El públic és part. Les seves històries i les històries que expliquem són una sola, s’uneixen per crear un joc en els quals tots participem.

Els integrants del col·lectiu són: Assumpta Serra, Abel Robledo, Cèlia Junqueras, Clara Sáez, Cristian Gómez, Enric Bosch, Eva Vallcorba, Fabian Cabranes, Olga Schlüter i Sara Bigas.

 Direcció artística

La direcció artística del Projecte està a càrrec de Nelson Jara i Lisa Marrani.

Els dos porten més de vint i deu anys en la recerca i la realització de muntatges basats en el llenguatge sensorial. Han participat en diferents muntatges i gires internacionals amb el Teatro de Los Sentidos de Barcelona i amb treballs independents en algunes ciutats d’Europa i latinoamérica. La producció del projecte ho fa el propi col•lectiu, que ara i des de més d’un any, s’ha convertit en una associació cultural sense ànim de lucre.

Els nostres Projectes

Els projectes que hem realitzat – “Habitar Granollers”, “Els Tres Silencis”, “La Caravana de la Memòria”, “A Mitja Claror” i “Ca la Isaura. Golfes de pobles carrers de cases”.