Àrea de l’activitat: Música
Tipus d’activitat: Taller
Objectius de l’activitat:

 

-L’alumne podrà viure l’experiència de l’enregistrament d’un disc a l’estudi.

-Descobrir els dos punts de vista de l’enregistrament sonor: des del Control Room com a enginyers de so i des del Buc d’enregistrament com a músic.

-Context teòric sobre equipament i tecnologia d’estudi, tècniques d’enregistrament i tracte amb els intèrprets i enginyers.

-Introducció pràctica als estudis d’enregistrament i producció músical, tot entenent què és el so, com el tractem i com es processa digitalment per construir produccions digitals de qualsevol estil musical. Un repàs als processos bàsics de tractament acústic i un passeig per la tecnologia que podem trobar a qualsevol estudi de gravació.

Descripció de l’activitat: durant la sessió els alumnes acompanyaran al tècnic  de so mentres organitza una sessió d’enregistrament. Primer digitalment amb el seqüenciador del Control Room i després a la sala d’enregistrament. Aprendrem com funciona un micròfon, un seqüenciador i tota la tecnologia necessaria per a enregistrar un disc. Finalment, es realitzarà una mescla senzilla fent servir un tema històric, “Bohemian Rapsody”.

* Tallers impartits per Carles Gallego, format en Audio Engineering SAE Institut (Middlesex University), gestor de l’estudi d’enregistrament de l’Associació Urbana de Sons i Arts i de la productora Músiques d’Artesania. Guitarrista i enginyer de so a la companyia Always Drinking Productions i tècnic de so del Festival i el Cicle de Jazz de Granollers. 

* Els cursos es poden realitzar dividint grups de 15 alumnes entre les dues sales de l’estudi: el control room i la sala d’enregistrament. Els grups alternen els dos espais per a dur a terme tot el recorregut.

Nivell educatiu al qual s’adreça: Segon cicle d’ESO (3r i 4t), Batxillerat, Cicles Formatius
Durada: 3 hores
Lloc: Bucs d’assaig de Roca Umbert
Preu: 105€/grup classe
Inscripcions: activitatseducatives@rocaumbert.cat

Organització: AUSA i Roca Umbert Fàbrica de les Arts