Per segon any consecutiu, al llarg del curs 2017-18 prop de 180 alumnes i professors de cinc instituts de la ciutat han participat en el projecte Booktràiler, organitzat per la Biblioteca Roca Umbert i la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert. L’objectiu del projecte és experimentar amb les possibilitats narratives dels diferents llenguatges, passant del llenguatge literari al visual: extreure la història llegida en un llibre i reformular-la per ser presentada en forma de curt cinematogràfic.

La proposta, que es vincula amb les àrees de llengua i literatura i  amb visual i plàstica, oferia la possibilitat de conèixer el procés de realització dels booktràilers a partir de la lectura i anàlisis d’una novel·la juvenil.

El projecte Booktràiler s’ha estructurat en dues fases:

  • En una primera part es proposa la lectura i posterior posada en comú d’una novel·la juvenil, com seria un clàssic club de lectura.
  • I en una segona part es proposa de realitzar un booktràiler sobre el llibre treballat.

Les sessions han estat dinamitzades per una professional de la dinamització lectora, Mon Mas, i per una professional de l’àmbit audiovisual i les xarxes socials, Paula G. Monar.

El projecte, que anava dirigit a alumnes de 1r o 2n dels instituts de Granollers i implicava un total de 8 sessions d’1 hora, ha comptat amb la participació de 5 instituts de la ciutat: Celestí Bellera, Escola Pia, Marta Estrada, Antoni Cumella i Escola Municipal del Treball, amb uns 30 alumnes per centre.

Els booktràilers resultants s’han presentat a la sala Naub1 de Roca Umbert i estan publicats al canal de Youtube de la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert.