S’adreça a persones que s’inicien en el sector de la dramatúrgia. El premi consisteix en la posada en escena dels textos guanyadors

S’ha convocat la cinquena edició de Microteatre, el concurs de guions teatrals breus que convoquen Roca Umbert. Fàbrica de les Arts i Arsènic, espai de creació per estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets. En aquesta ocasió, el concurs s’adhereix a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers, i els guions teatrals hauran de girar entorn de les temàtiques vinculades a la defensa dels drets humans, la solidaritat, la superació de les injustícies, la recuperació de la memòria històrica i la Guerra Civil espanyola.
Els textos hauran de ser escrits en català, ser originals i no haver estat presentats en cap altre concurs. Les bases (consultables a: www.rocaumbert.cat / www.arsenicreacio.cat) especifiquen que els guions han de poder ser representats per un màxim de tres intèrprets d’entre 16 i 25 anys, i que no duraran més de 20 minuts. Cada autor o autora hi podrà participar amb un text i la presència de personatges femenins decantarà la balança en cas d’empat.

Els impulsors obren la convocatòria als dramaturgs que s’inicien en el sector, i en queden exclosos els guionistes que ja s’hi dediquen professionalment. El jurat, integrat per tres professionals de les arts escèniques, escollirà com a màxim quatre guions, els autors dels quals rebran un premi econòmic de 200 € i la posada en escena del text.
El procés de producció -a càrrec de l’organització- es durà a terme durant el mes de setembre, sota una direcció professional que participarà en la tria dels actors i actrius, l’espai de la representació (ubicat a Roca Umbert), l’atrezzo, els assajos… La culminació serà al mes de novembre (dies 16, 17 i 18), quan es representaran els guions davant del públic.
El termini per presentar-se al concurs acaba el dia 22 de juliol de 2018. El veredicte es farà públic el dia 20 de setembre.

Consulteu les bases: BasesMicroteatre2108