Com cada any, Roca Umbert és un dels escenaris centrals del Nadal a Granollers. Les activitats a la fàbrica començaran el 18 de desembre amb l’encesa de la instal·lació artística Espectre invisible, creada pel Xevi Bayona. Es tracta d’un cercle de nou metres de diàmetre amb 36 llums orientades mirant al centre, i cada llum tenyida d’un dels colors de l’espectre lumínic, generant una gradació de colors al seu voltant. Dins del centre, gots amb aigua tenyida de colors van conformant una espècie de mandala col·lectiu. El públic podrà entrar dins del cercle i experimentar com la llum pot esborrar, ii convertir-ho en un ritual propi d’aquesta època de l’any: tancar una etapa i obrir-ne una altra. 

La instal·lació estarà encesa del 18 al 22 de desembre cada vespre, de 18 a 21 h, a l’espai exterior de Roca Umbert. I a més, cada dia a les 19h, el públic podrà gaudir de  Busquem la llum, performance de circ i dansa a càrrec de Maria López Ulldemolins, amb música en directe de l’acordionista Marianna Arbia. 

La música també tindrà un paper important durant les festes a la fàbrica. Dissabte 19 de desembre, a les 12 h, Concert de migdia amb Irieix, un grup de pop de Granollers format per Lluís Margarit i Pol Clusella. Amb lletres sensibles, sarcàstiques i còmiques creen una nova sonoritat amb caixes de ritmes i sintetitzadors. I el diumenge 20 a les 12h serà el torn de KM0 Jazz Quartet, una formació de quatre músics vallesans que oferiran versions fresques i actuals del estàndards del songbook americà. Seran Francesc Vidal al saxo; Martí Ventura al piano; Miquel Casanova al contrabaix i Joan Vidal a la bateria, amb la convidada especial a la veu Gemma Abrié. 

Les famílies també tindran una activitat pensada per a elles els dies 19, 20 i 22 de desembre. Es tracta de La Tèrmica: fàbrica de desitjos. Tot i que aquest any no podrem entrar dins de l’espai de La Tèrmica, sí que aconseguirem entre tots trobar la direcció dels nostres desitjos, o tothom qui participi s’endurà a casa un kit màgic per aconseguir-ho. 

I per últim però no per això menys important, tots els qui vulguin comprar els regals de Nadal a petit creadors, ho podran fer al mercat DFactory, que s’instal·larà a la Nau de Dents de Serra els dies 18, 19 i 20 de desembre. 

Totes les activitats són gratuïtes i cal inscripció prèvia obligatòria (excepte el mercat Dfactory que és d’entrada lliure). Trobareu la informació de cada activitat i el link a la reserva d’entrades a l’agenda de la nostra web. Les entrades es podran reservar a partir del 4 de desembre.