Ermisenda Soy, Granollers.

Llicenciada en Historia de l’art a la Universitat de Barcelona i amb un Màster d’Escenògraf al IED de Roma, he estudiat, treballat i viscut en diverses ciutats com Bologna, Roma, Barcelona i Torino.

S’ha format en tallers amb especialistes de gravat, serigrafia, il·lustració́, animació́.

La seva experiència laboral es mou en àmbits diferents, que es complementen i s’alimenten dins un mateix sector, l’artístic: per una banda la feina desenvolupada en el teatre com a escenògrafa i decoradora, i per l’altra, la feina de caire educatiu i didàctic realitzada per a institucions museístiques com el Museu del Cinema de Torino, la Fondazione Merz, el Museu Abelló a Mollet, la Fundació Miró i l’Espai d’Arts de Granollers. En aquestes institucions m’he dedicat a elaborar i executar tallers artístics per a escoles i famílies.

A partir del 2011 es dedica més seriosament a la il·lustració. Del 2012 al 2016 va ser artista resident a la Fabrica de les Arts a Roca Umbert, Granollers i ha participat en diverses exposicions col·lectives i Fires de llibres d’artista.

Actualment alterna l’activitat d’il·lustradora amb les tasques de dinamització i educació en projectes artístics.

www.ermisendasoy.com

 

Com a artista associada a Roca Umbert desenvolupa el projecte:

“El llibre com a objecte”

La seva recerca artística es desenvoluparà̀ a traves dels dibuixos i les imatges, i la possibilitat que aquestes tenen de comunicar idees, sensacions i associacions, doncs ens permeten crear analogies unint elements que aparentment semblen llunyans. Li interessa indagar en la narració́ visual, en el llibre-objecte i llibre-joc i el que es podria definir com a manual de la no- escriptura.

Enten el fet de “fer llibres” com un pretext per reflexionar sobre la vida i la seva realitat. Li agradaria iniciar un projecte artístic referent al tema del viatge, entès com a alguna cosa totalment lligada a l’existència humana. És evident que el viatge expressa e interpreta un profund desig de canvi, i comporta la necessitat de viure noves experiències que produeixen canvis en l’individu.

Es reserva una especial atenció́ per aquella producció́ artística on la imatge, el dibuix, la il·lustració́ o la fotografia generen el propi missatge sense utilitzar-se de textos ni paraules. Les formes, els colors, els retalls seran els paisatges d’aquests relats on la lectura esdevé́ lliure, quasi com un joc, sense ordre ni direcció́. Tots aprenem a llegint amb les imatges i ho continuem fent d’adults perquè̀ estem rodejats de codis i d’estímuls visuals.

Li interessa la vessant més lúdica del llibre. El joc des de sempre ha estat una eina de comunicació i és clau en l’aprenentatge de les persones. Un joc lliure de ser interpretat. El llibre i les seves múltiples lectures, llibre com un espai on perdre’s i experimentar, comunicar. Jugar amb els seus elements i la seva estructura ampliant així la nostra manera de veure i llegir.