Després de l’èxit de la primera edició del Panoràmic, celebrada el novembre de 2017 a Granollers, el festival avança les dates i es realitzarà del 27 al 30 de setembre de 2018. Panoràmic és un esdeveniment que abraça el món de la imatge des d’una òptica singular i inèdita, i que explora, d’una banda, la relació entre els llenguatges audiovisuals per excel·lència, el cinema i la fotografia, i, de l’altra, obre les portes a nous camins molt més experimentals i innovadors a través de les noves narratives audiovisuals i les noves tecnologies.

La segona edició de Panoràmic posa el focus en l’any 1968 i recupera el lema “The whole world is watching”

Panoràmic dedicarà la programació d’enguany a commemorar l’esperit rebel i transgressor dels joves que, el 1968. És a partir d’aquest context històric i social de les dècades dels seixanta i també setanta que Panoràmic oferirà una extensa programació relacionada. S’obriran espais de reflexió i debat, i altres de més artístics i també lúdics. La selecció de pel·lícules anirà a càrrec del comitè assessor del festival, format per Andrés Hispano, Fèlix Pérez-Hita, Joana Hurtado i Joan Fontcuberta.

A partir d’avui s’obren les convocatòries internacionals “La Tèrmica LAB” i “La Porxada Doc” que aposten per les noves narratives, els nous llenguatges audiovisuals i els nous creadors. Consulteu les bases a www.panoramicgranollers.cat/convocatoria

Panoràmic Granollers és una iniciativa de Grisart. L’equip de direcció està format per Laia Casanova, Fidel Balaguer, Jesús Vilamajó, Joan Fontcuberta i Albert Gusi.

L’Ajuntament de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts promouen el festival Panoràmic Granollers, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.