Núria Guiu inicia residència al Cente d’Arts en Moviment durant el 6 al 1o de març amb el projecte R2, que presentarà conjuntament amb Carles Azcón, artista resident a l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

R2

Per primer cop, Carles i Núria, s’interessen i decideixen conèixer el treball de l’altre des de la creació conjunta a través d’aquesta petita proposta. L’interès i motor de la proposta és: Compartir el procés intern creatiu amb l’altre, descobrir com és el treball amb l’eina que cadascú utilitza per a la creació, i quins llocs en comú existeixen que puguin servir de punt de partida per crear en conjunt. Quins són els elements bàsics de treball a l’hora de pintar i a l’hora de ballar? Com generar un diàleg entre pintura i dansa? En el procés creatiu d’ambdós, predomina la constància, la intuició i l´abstracció de la imatge. Més enllà dels dos artistes, el que interessa és l’art que en pugui sorgir de la trobada, permeten’t que pintura i moviment siguin els protagonistes de la mateixa obra. Durant el procés, es volorarà si utilitzar algun element musical o sonor que pugui enriquir la trobada i presentació del treball.

___

Núria Guiu Sagarra comença dansa clàssica a Mollet del Vallet als 7 anys, a l’escola de Marta Pons. Durant el 2001 descobreix el món de la dansa contemporània gràcies a Lucía Sanchez Salinas i a l’espai de La Serradora de Mollet. Es gradua a l’Institut del Teatre de Barcelona i forma part de la companyia jove IT Dansa. Treballa amb diverses companyies com: Batsheva Dance Company, Carte Blanche (Companyia Nacional de Dansa Contemporània de Noruega) i La Veronal. Recentment ha treballat com assistent de coreografia del coreògraf alemany Arco Renz.