A partir del 25 de juny i fins al 21 de juliol, Roca Umbert acollirà una nova edició del programa Obert per Vacances. Durant gairebé un mes hi haurà activitats pensades per a professionals, combinades amb actes oberts a tothom i gratuïts.

Workshops de Moviment i Arts Visuals per a professionals

Del 25 al 29 de juny, l’artista visual i activista Daniel G. Andújar conduirà el workshop “Territori de resistència: vigilar”. Es tracta d’un taller teòric i pràctic on s’abordaran temes com la contaminació visual, el cos com a últim estadi del procés de digitalització, el nou ordre informacional o la pràctica artística com a territori de resistència.  En paral·lel al workshop, cada tarda a  les 20 h hi haurà una conferència oberta a tothom i gratuïta a càrrec de Joan Fontcuberta, Bani Brusadin, Mercè Molist i José Luís de Vicente. Per inscriure’s al workshop cal enviar un correu electrònic a espaisdarts@rocaumbert.cat

En la programació de moviment destaquen els dos workshops que es faran la primera quinzena de juliol. Del 2 al 6 de juliol, la ballarina canadenca Louise Michel Jackson impartirà el workshop “Instinctive-reflective” que constarà d’una primera part centrada en la formació física i l’enfocament dinàmic del moviment, i una segona part en què es treballarà la presència i l’enfocament a través de jocs lúdics físics i mentals. Del 9 al 12 de juliol, la reconeguda internacionalment companyia de dansa contemporània Humanhood, farà un workshop intensiu de moviment inspirat en les pràctiques del txikung i del taitxí i en què es treballarà amb moviments fluids i de terra, improvisacions, ritme i moviments circulars.

Inscripcions per als dos workshops de moviment aquí

Els dies 29 i 30 de juny la Biblioteca Roca Umbert ha programat les V Jornades Laboratoris de Lectura, adreçades a bibliotecaris, al món de l’educació, agents culturals i interessats a incorporar diferents llenguatges narratius i artístics a les activitats de promoció lectora. Aquesta edició versarà sobre “Habitar la imatge. El relat fotogràfic a la literatura per a infants”.

L’oferta per a professionals es completa amb cursos de diverses disciplines organitzats per l’UGranollers la primera setmana de juliol.

Activitats obertes gratuïtes

La terrassa del bar tornarà a ser l’escenari dels concerts a la fresca, amb propostes gratuïtes de qualitat indiscutible. El 5 de juliol, Ivette Nadal & Caïm Riba presentaran el seu treball Arbres, mars, desconcerts. El 12 de juliol serà el torn de Les Violines, un grup íntegrament femení nascut per oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional catalana amb el violí com a instrument protagonista. La darrera proposta musical ve de la mà de Quimi Portet, que el 19 de juliol presentarà el seu desè àlbum La Festa Major d’Hivern.

El moviment també serà protagonista amb diverses propostes: el 6 de juliol es farà l’espectacle final del projecte de dansa comunitària Dispostivo Labranza, en què han participat  una quarantena de persones majors de 40 anys que han treballat conjuntament d’abril a juny per crear aquesta proposta.  El 14 de juliol arriba el torn del swing amb The Hot Swing Machine, organitzat per Lindy Frogs, i que farà ballar tothom amb la millor música dels anys 20 i 30. I el 21 de juliol, la companyia resident de dansa integrada Liant la Troca presentarà el seu projecte final de temporada.

Us adjuntem el programa de l’Obert per Vacances:  AAFF_ObertxVacances_programa_v14_ONLINE2