Una sèrie documental sobre l’impacte de la guerra de Successió arreu de Catalunya

Les instal·lacions de VOTV seran la seu de la coordinació i producció de la sèrie 1714, la guerra a comarques, una producció de la Xarxa de Comunicació local en col·laboració amb VOTV, EL9TV i Canal Reus TV, i amb el suport del Tricentenari. Es tracta d’una sèrie documental sobre l’impacte de la guerra de Successió arreu de Catalunya i resseguirà la petjada d’aquest conflicte alternant l’anàlisi sobre la dimensió dels episodis bèl·lics amb la descripció d’altres aspectes de l’àmbit social i cultural.

El director de VOTV, Albert Jordana, és un dels directors de la sèrie. El guió i el muntatge es porta a terme des de Granollers amb la productora El Videocassette, resident al Centre Audiovisual. Arian Botey també hi participa com a operador de càmera.

1714, la guerra a comarques consta de 10 capítols de 15 minuts de durada cadascun, que es podran veure per les televisions locals a partir de l’11 de setembre. Un dels capítols s’ha rodat al Santuari de la Mare de Déu de la Gleva (fotografia), a les Masies de Voltregà, escenari dels fins fa poc desconeguts Fets de la Gleva.