18 novembre – 10:00h – 18:00h

| Entrada30€

UNA MIRADA PRÒPIA

Taller impartit per Lurdes R. Basolí

Activitat paral·lela a l’exposició Signis al Museu de Granollers  . Aquest projecte forma part de Terralab.cat

Lloc: Espai d’Arts de Roca Umbert, Granollers

18 de novembre de 2017 6 hores de 10 a 15 h i de 16 a 18 h

A les 18h es realitzarà una visita conjunta a l’exposició Signis al Museu de Granollers

12 alumnes màxim

Preu: 30 €  (Una vegada realitzada la inscripció ens ficarem en contacte per a realitzar el pagament per tranferència bancàraia)

Inscripcions aquí 

Descripció del taller

Per expressar-nos amb la fotografia necessitem conèixer com es construeix aquest llenguatge visual. L’objectiu principal del taller és comprendre com “funciona” aquesta disciplina, ja que només així és possible desenvolupar una mirada pròpia. En un món saturat d’imatges que construeixen un imaginari cada vegada més homogeni, el que fa especial les nostres fotografies és el nostre punt de vista del món, la nostra subjectivitat fotogràfica.

Per aprofundir en les diferents formes de construcció del relat fotogràfic ens endinsarem en el món apassionant de la fotografia documental d’ahir i d’avui, aturant-nos a alguns dels autors i autores més importants. Repassarem també la tragectòria de la fotògrafa, fent especial èmfasi en els seus projectes més importants. Tanmateix es realitzarà un exercici pràctic i visionarem el portfoli o fotografies dels alumnes que així ho desitigin. Finalment es farà una visita conjunta al Museu de Granollers i s’analitzarà conjuntament amb Basolí la representació particular del Montseny que es proposa a l’exposició SIGNIS.

 

Biografia

Lurdes R. Basolí 1981, Granollers

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon llull i Posgrau de Fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat exposicions nacionals i internacionals i ha rebut beques i premis de reconegut prestigi, com el FotoPres’09, el premi Inge Morath de la Agència Magnum Photos i el Joop Swart Masterclass del World Press Photo. El 2014 va ser inclosa al Diccionario de Fotógrafos Españoles del siglo XIX al XXI de La Fabrica. Durant PhotoEspaña 2016 va exposar Danube Revisited: The Inge Morath Truck Project a Fundación Telefónica, un projecte que ha co-dirigit. Actualment exposa SIGNISal Museu de Granollers, projecte de terralab.cat realitzat en col·laboració amb dos autors més, Mau Boada i Aleix Plademunt. Avui en dia combina els encàrregs amb la docència i els seus projectes personals.